22 Ağustos 2019 Perşembe

Kapadokya Çalıştayı


Eylül 2019’da Kapadokya’nın gizemli güzelliği ile koro müziğinin ışıklı tınılarını buluşturuyoruz!
Çalıştay için başvuru süresi sona erdi, ilginiz için teşekkür ediyoruz.

Kapadokya Çalıştayında Neler var?

Çalıştay kapsamında Çiğdem Aytepe’nin 2019 yılında yazdığı iki koro yapıtı çalışılacak, ardından ses kaydı ve video çekimi gerçekleşecektir.

Bu çalıştay; çağdaş koro müziği tınılarına odaklanmaktadır.

İki eserde de çağdaş koro müziği yapıtlarında sıkça kullanılan, üst üste gelmiş seslerin yarattığı karmaşık yapılı “salkım (cluster)” akorlar yer almaktadır. Bu akorları seslendirmeye alışmak ve gerektirdiği vokal kaliteye ulaşmak, çalıştayın temel hedeflerindendir. Ses ısıtma çalışmalarında da bu tınılara yer verilecektir.

Çalıştayda koroda renk konusunun da önemli yeri vardır. Eserlerde konuları gereği farklı psikolojik atmosferler olduğundan, tınıda aydınlık ve karanlığı yaratmaktan başlayıp oldukça sert ifadelerin dışavurumuna giden renk arayışları üzerine de çalışılacaktır.

Çalıştay Takvimi

  • Çalışma gün ve saatleri:  5-6-12-13 Eylül 2019, 19.00-21.30
    Yer: H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı, Beytepe Kampüsü
  • Kapadokya Görüntü Kayıtları: 14-15 Eylül 2019 (Çekimler 15 Eylül Pazar günü yapılacağından, zorunlu sebepler varsa; Cumartesi akşamından gelmek de olasıdır) 
  • Ses kaydı: 19 Eylül 2019, 19.00-21.30

Çalıştaya Katılım

Çalıştaya katılacak koristlerin sağlıklı bir sese ve en az dört yıllık çoksesli koro deneyimine sahip olması beklenmektedir.  En geç 3 Eylül 2019 tarihine kadar Başvuru Formunu doldurarak çalıştaya katılma isteğinizi iletebilirsiniz. Başvurular değerlendirilerek en geç 4 Eylül'de yanıtlanacaktır.

Katılım Payı

  • Çalıştay katılım payımız 50 TL
  • Koro üyeleri olarak Kapadokya ulaşım ve 1 gece konaklama masrafımızı kendimiz karşılayacağız. Bu masraf en fazla 200 TL olacak. Ancak bu miktarı da minimuma indirmek için farklı kurum ve kuruluşlarla görüşmelerimiz sürüyor.